بطور کلی هر پرسنلی که مشغول به کار در شرکت باشد، دارای حقوق میباشد. حقوق این فرد براساس آیتمهایی که برای هر فرد در سیستمها تعریف شده است. محاسبه میشود. به همین دلیل برای محاسبهی حقوق فرد براساس آیتمهای وی ، حکم پرسنلی صادر میشود.
به طور کلی ، سیستمهای تشکیلات و پرسنلی و آموزش و رفاه در رابطه با صدور حکم هستند. بیشترین ارتباط را سیستم پرسنلی دارد . به طوریکه در این سیستم ، تمام آیتمها به جز کارکردها البته به شرطی که در فرمولهای مربوط به حکم استفاده نشده باشند ، در صدور حکم تاثیر گذارند
برای صدور حکم شرایط باید آماده شود. تا صدور حکم انجام شود. اگر شرایط ذیل فراهم نشود ، حکم صادر نمیشود.
تغییر در مزایا : به این منظور که اگر ، کوچکترین تغییری در مزایا اتفاق بیفتد منجر به صدور حکم میشود.
تغییر در آیتمهای موجود در جدول پرسنلی و سایر مشخصات پرسنلی ( در صورتیکه در بخش تعیین آیتمهای حقوقی از طریق صدور حکم) ، تیک خورده باشد.
تغییر در ردیف پست سازمانی و اندیکس محل خدمت در طبقه بندی مشاغل ،که هر 4 مورد مذکور تغییر مستقیم در صدور حکم دارند.
اما در مواردی آیتمهای موجود در سیستم ، تاثیر غیر مستقیم در صدور حکم دارند.
در سیستم طبقه بندی مشاغل : رشته شغل مثلا اگر از 30000 به 40000 تغییر یابد به دلیل تاثیر در مزایا منجر به صدور حکم می گردد.
تغییر در مشخصه هایی (per) که از آن در فرمولهای مزایا استفاده شده باشد.
در سیستم پرسنلی : با تغییر رتبه فردی ، به دلیل تاثیر در مزایا منجر به صدور حکم می گردد یا همچنین امتیاز سختی کار که فرمول آن برابر است با (رشته شغل)
در سیستم آموزش : امتیاز آموزشی در صورتیکه در مزایا تاثیر داشته باشد منجر به صدور حکم می گردد که البته تاریخ پایان دوره آموزشی بایستی از تاریخ اجرای حکم کوچکتر باشد.
در سیستم رفاه : تحت تکفلها مثلا در صورتیکه شخص ازدواج کند و یا دارای فرزند شود به دلیل تاثیر در مزایا منجر به صدور حکم می گردد.
روند صدور حکم به شرح ذیل می باشد :
مقایسه آیتمهایی که به صورت مستقیم (مزایا – اطلاعات تیک خورده – ردیف پست سازمانی – اندیکس محل خدمت) در صدور حکم اثر می گذارد مقایسه بین اطلاعات جاری و اطلاعات آخرین حکم سابقه انجام می شود که اگر نتیجه این مقایسه بدون هیچگونه اختلافی باشد ، حکم خروجی نخواهد داشت.
مقایسه آیتمهای که به صورت غیر مستقیم در صدورحکم اثر دارند.
لازم به ذکر است که برای صدور حکم لزوما فرد بایستی فعال باشد و بعد از تغییرات لازم یکبار اجرای فرمول زده شود
چنانچه اطلاعات آخرین حکم سابقه با اطلاعات جاری شخص یکسان باشد لذا هیچ حکمی صادر نمی شود.
به عنوان مثال :
1. شخصی در تاریخ 25/01/99 دارای فرزند شده است که قاعدتا باید حکمی مبنی بر این امر برای شخص صادر شود ولی به دلایلی این حکم صادر نمی شود.
حالا در تاریخ 01/03/99 هستیم و هنوز حکمی مبنی بر عائله مندی برای شخص صادر نشده است اما به خاطر یک امتیاز آموزشی برای این شخص در تاریخ 01/03/99 حکم صادر می شود و چون اطلاعات جاری وی دارای عائله می باشد علاوه بر تغییر امتیاز آموزشی ، آن تفاوت اولاد هم در حکم 01/03/99 اعمال می شود.
حالا در تاریخ 01/.04/99 هستیم و پرسنلی می خواهد حکم عائله مندی را به تاریخ 25/01/99 صادر کند . بنابراین یک تغییر سوری در مزایا اعمال و حکم را به تاریخ 25/01/99 صادر می کند ولی تغییرات عائله در این حکم اعمال نمی شود چون تغییر عائله مندی یکبار در حکم 01/03/99 که آخرین حکم موجود در سابقه نیز میباشد اعمال شده است و چون حالا اطلاعات عائله مندی آخرین حکم سابقه و جاری یکسان است لذا تغییری در عائله مندی حکم 25/01/99 اعمال نمی شود.
برای این امر لازم است که عائله را از اطلاعات جاری حذف و یک حکم به تاریخ آخرین حکم سابقه صادر شود . سپس دوباره اطلاعات عائله وارد سیستم شده و حکم مربوطه به تاریخ 25/01/99 صادر شود